Dirty Day

2010. szeptember 12.

Újabb koncerttel örvendeztetünk meg Titeket ezúttal a Miheztartás Végett zenekarral egyetemben Pécelen, a Dirty Dog Pubban. Reméljük az, hogy Pécelen lesz a koncert nem akadályoz meg senkit sem. Szeretettel várunk mindenkit! Bővebben itt olvashattok
az eseményről.

 

visszaKoncert Budapesten

2010. május 22.

Hosszú hallgatás után újra a húrok közé csapunk a Menta Teraszon. További részletek itt!

 

visszaFelsővezeték Klub

2009. október 11.

Felsővezeték Klub lesz az After Music Club-ban. Ez azt jelenti, hogy rajtunk kívül vendégzenekar is fellép. A többit nézzétek meg a koncertek menüpont alatt.

 

visszaDénes újra itthon!

2009. július 05.

Nóra és Misi első házassági évfordulójának napján ünnepeltük meg Nash hazatérését is Franciaországból. Kellemes délutáni-esti sütögetés keretében jókat beszélgettünk és zenéltünk. Van okunk az ünneplésre, mert bár keveset zenéltünk az idén, három friss diplomásunk is van: Kinga, béssz és Dóri. Gratulálunk nekik! :)

 

visszaSzélrózsa Klub szeptembertől

2009. június 20.

A Szélrózsa Klub egy szeptembertől induló koncertsorozat, amelyhez a Magyarországi Evangélikus Egyház fiatalos, amatőr és egyben keresztény zenekarokat gyűjt össze a nyár folyamán, hogy fellépésekkel és más technikai támogatással segítsék munkájukat.
Ezen zenekarok közt találhatjuk a Felsővezetéket is, így reméljük, hogy az elmúlt időszak koncerthiányos voltát tudjuk majd ellensúlyozni és ismét megjelenhetünk élőben is a nagyközönség előtt.
A program csak szeptemberben indul be aktívan, de reményeink szerint nyáron sem maradtok zene nélkül!

 

visszaÚj számok

2009. április 28.

Két új számról is tudósíthatunk így Nash távolléte alatt. Mindkettő szövege megtalálható a dalszövegek rész alatt.
Az Üllői-úti fák megzenésítés különlegessége, hogy egy tánc-aláfestő zenének született, úgymond megrendelésre, de nagyon megszerettük, így a repertoár része lesz.

 

visszaBúcsút vettünk Dénestől egy évre

2008. szeptember 02.

A galériában megtalálhatjátok a képeket az eseményről. Nagy bánatunkra Horváth-Hegyi Dénes Franciaországban tölti a következő évet, így nélküle kell valahogy kibírnunk. Nagyon fog hiányozni, de a koncerteken megpróbáljuk valahogy pótolni. Üdvözlet Franciaországba! :)

 

visszaÚj képek a galériában!

2008. augusztus 03.

Zajlik a nyár, pörögnek az események. Itt az idő, hogy kis betekintést adjunk Nektek is a zenekar életébe, tehát látogassátok meg a galériát, mert sok képpel bővült a gyűjtemény. Nóra férjhez ment, most már képeink is vannak a nagy eseményről. Ha a galériában található képeket keveslitek, itt megtalálhattok minden esküvővel kapcsolatosat.
A Szélrózsás koncertről is vannak képek, nagyon jól sikerült, az eső is csak kicsit zavart be. Itt még egyszer megköszönjük azoknak, akik eljöttek.
A zenekar augusztusban Finnországba utazik a NAP kórussal, utána pedig a CD felvételek lezárását tervezzük.
További szép nyarat mindenkinek! Sziasztok!

 

visszaEsküvő, Finnország

2008. július 13.

Nagy esemény történt a zenekar életében. :D A tagoknál át kell írni Nóra nevét. Július 5-én összeházasodott ugyanis Török Mihály péceli lakossal, és éppen a minap jöttek haza a nászútról. Nem ígérjük, hogy Török Mihályné Bálint Nóraként fogjuk bemutatni, mivel ez elég sok időt elvesz a koncertből. Persze csak viccelek :D
Az esküvőjére írtuk a dalszövegek között is megtalálható Harangvirág című számot, Sík Sándor egy versének részletére. El is játszottuk a vacsora keretében, egy Kék című Promise szám, és egy Itt és most keretében, ez utóbbiban Nóra is játszott, erről lesznek is majd képek a honlapon :D

Amúgy a zenekar lélekesen készül a Szélrózsa koncertre, és a TamásMisére. Valamint a Finnországi utazás is egyre közelebb kerül, erre is már izzítjuk a kedvünket, és a hangszereinket :D
Utóbbiról valószínűleg részletes beszámoló is lesz az oldalon :D
További szép nyarat mindenkinek!

 

visszaHonlapfejlesztés és koncert

2008. március 18.

Talán észrevettétek, hogy csináltunk pár fejlesztést a honlapon. Pár design-beli változtatás van, valamint inkább a honlap használhatóságát fejlesztettük. Ez elsősorban Ádám érdeme. Hogy pár dologra felhívjam a figyelmeteket: görgetősáv, galéria, mp3 lejátszó. Egy adminisztrációs felülettel is bővült az oldal, ami a mi munkánkat könnyíti. Szóval szép lett, jó lett, az angol még hátra...
Nézzetek el a koncertek menüponthoz, mert mindjárt itt a 3.0 Budapest Fringe Fesztivál, amely keretében idén mi is fellépünk. Gyertek, szurkoljatok!

 

visszaBenne leszünk a rádióban! És koncertezünk Nagytarcsán

2008. február 06.

2008. február 10-én, vasárnap délelőtt 8-tól 9-ig interjút készít a zenekarral a Calipso Rádió. A rádió Gödöllőn és környékén fogható az FM 93,6-os frekvencián. Online is hallgatható a Calipso műsora itt: http://www.calipsoradio.hu/
2008. február 17-én Nagytarcsán koncertezünk, a részleteket itt tekinthetitek meg. Gyertek!

 

visszaÚj szám

2007. november 20.

Új dal született Ünnep címmel. Szövegét Tasnádi Gergő írta, aki a Miheztartás Végett együttes énekese, gitárosa, dalszövegírója. Most nekünk kedveskedett egy szép verssel. :) Az új számot terveink szerint játsszuk a november 28-i koncertünkön, amelyről az előző hírkockában olvashattatok. Tehát ne feledjétek, gyertek koncertre, ott találkozunk! :)

 

visszaNovember

2007. november 04.

Eljött az ősz. Gyönyörűen színesednek a levelek, egyre hidegebbek az éjszakák. A Felsővezeték újra Budapesten koncertezik a Mezítláb zenekarral. Bővebben a koncertek menüpont alatt olvashattok az eseményről. Az ajánló menüpont alá is új bejegyzés került Nóri tollából, ezt is mindenkinek ajánljuk, nagyon érdekes. Sajnos a zenekar tagjait nagyon leköti az egyetem, mindenkinek zsúfolt a naptára, sokan más zenei projektekben is részt vesznek, így nem sok időnk jut másra. De nagyon igyekszünk a Felsővezetékkel is foglalkozni, számokat írni, dolgozni a CD-n. Tehát drukkoljatok, és gyertek koncertre! :)

 

visszaTanévkezdés, nyárutó koncert

2007. szeptember 05.

Vége van a nyárnak. Hamarosan mindenkinek beindul az egyetem, mert igen, immár minden Felsővezeték-tag egyetemista korba lépett. :) A nyáron idén megint voltunk Sárhidán, nagyon jó hét volt, fotók itt. A tanévkezdés előtt pedig lesz még egy "nyárbúcsúztató" koncert a péceli hÚr fesztivál keretében, de erről bővebben a koncertek menüpontban. Mindenkinek derűs tanévkezdést! :)

 

visszaItt a nyár!

2007. június 02.

Hamarosan vége a vizsga- és érettségi időszaknak, ami egyben azt is jelenti, hogy egy 2 hónapnyi szusszanás vár ránk... Ezt meg is ünnepeljük szépen ahogy kell, és ahogy tudjuk. Két koncert még júniusban. Ezekről bővebb infó errefelé található. Várunk titeket egyikre-másikra, vagy akár mind a kettőre.

A remény még nem veszett el, hogy nyáron igen nagy lépést tehetünk a CD ügyében. Ugyanis nincsenek iskolák, meg egyébb zavaró tényezők, amik ezt gátolják. Úgyhogy szorítsatok, hogy minden összejöjjön.

A vizsgázóknak sok sikert, mindenki másnak is, csak nekik máshogy :D Szép Nyarat!

 

visszaBenne leszünk a TV-ben

2007. április 16.

És ez nem vicc... A 2006. december 9-i pesterzsébeti IfiCafé koncert felvételét adja le a PAX-TV. A műsorról egy rövid cikk is megjelent az Evangélikus Élet nevű újságban. Ezt itt is olvashatjátok:

"Felsővezeték címmel láthatunk koncertfilmet április 21-én, szombaton 20.45-től a PAX Televízióban. A műsorban az az evangélikus fiatalok alkotta együttes szerepel, amelynek tagjai a 2002. évi Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra álltak össze. Nevük utal arra, hogy minden embernek szüksége lehet energiára - és a legjobb, ha azt felülről, Istentől kapja. A zenekar egyre ismertebb keresztény berkekben is, számtalan nagysikerű fellépést tudhatnak maguk mögött. A műsorban egy 2006-ban tartott nagyszabású koncertjük látható. Ismétlés: PAX, április 22., vasárnap 10:55."

 

visszaItt a tavasz!

2007. április 04.

A zenekar élete is felpörgött egy kicsit, lesz koncert, folytatódik a CD-felvétel, születnek az újabb számok, stb.
A koncertről a koncertek menüpontban olvashattok bővebben, valamint látogassatok el az ajánló részlegre is, ahol egy újabb iromány van, ugyanúgy, mint a dalszövegek résznél.
Szép tavaszt mindenkinek!

 

visszaKoncert Pécelen

2007. március 10.

A koncert helyéről és pontos idejéről itt olvashattok bővebben.

 

visszaÚj dalok

2007. március 02.

Két új dal született az elúlt hónapokban, fogadjátok szeretettel őket. :)

Száraz levél
Egy szenvedély margójára

A szövegeket itt olvashatjátok.

 

visszaHonlap indulás

2007. február 07.

Sziasztok! Többhetes kemény és néha macerás munka után végre elindult a honlap. Körül-belül 2006 nyarán kezdtünk el foglalkozni az új honlap gondolatával. Problémák merültek fel ugyanis a régivel kapcsolatban. Ezek elsősorban frissítési problémák voltak, amelyek abból adódtak, hogy nem a mi kezünkben volt a régi honlap egésze, nem tudtuk tartani a kapcsolatot a honlap akkori üzemeltetőjével. Ez nem mehetett így tovább, ezért elhatároztuk, hogy saját kezünkbe vesszük az irányítást, és akkor már új design-t is csinálunk a leendő honlapnak. Az egész zenekar összeült gondolkodni, nagyon sok jó ötlet felmerült. Végül az egyszerűség és a gyorsabb munka érdekében megállapodtunk abban, hogy lesz egy kis csapat, amely felelős a honlapért. Ennek tagjai lettek: Dóri (Pora), Dénes (béssz) és Ádám. Ki is találtunk egy szellemes nevet:
porabesszoladam.webdesign.studio. :) Mert ugye, akik terveznek: Pora és béssz, aki pedig beszól, az Ádám. :)) Szóval így kezdődött az egész. Ezután elég sok design verzió született, végül ennél kötöttünk ki, amit most Ti is láthattok és élvezhettek. Reméljük, munkánk eredményes volt, és tényleg hasznos lesz ez a szép új honlap. :))

 

vissza